Meny Stäng
1 år sedan

Fem fördelar med valideringsverktyget

För dig som arbetsgivare är det en trygghet att veta vad dina anställda kan och vad de behöver utvecklas mer inom. Svensk skogsvalidering är ett snabbt och enkelt verktyg för att mäta kompetens. Verktyget hjälper dig att rekrytera rätt och att arbeta strukturerat och långsiktigt med kompetensutveckling. Med rätt kompetens på arbetsplatsen ökar du chanserna för att ditt företag blir konkurrenskraftigt och lönsamt.

1. Testar både teori och praktik

Valideringen för skogsmaskinförare består av två delar:

• ett webbaserat prov
• ett prov i en modern simulator

Valideringen för skogsvårdare består av ett webbaserat prov.

2. Snabbt och enkelt

Valideringen tar totalt en halv dag och genomförs på en plats nära föraren. Redan dagen efter får du återkoppling och förslag på en åtgärdsplan.

3. Ger underlag för trygga beslut

Valideringen görs av erfarna examinatorer med lång erfarenhet i branschen. Om den sökande uppfyller branschkraven får personen ett certifikat. Det innebär en trygghet både för dig som ska anställa och för den som söker arbetet. Du kan känna dig säker på vad dina anställda kan och vad de behöver utvecklas mer inom.

4. Ökar konkurrenskraften

Med rätt kompetens kan ditt företag skapa bättre nytta för kunden. Validering är ett bra verktyg för att öka ditt företags konkurrenskraft. Rätt rekryteringar och ett strukturerat arbete med kompetensutveckling ger större chans till god lönsamhet.

5. Förankrat i branschen

Svensk skogsvalidering är ett branschinitiativ för att förbättra och säkerställa kompetensen inom skogsbruket. Valideringsverktyget är granskat och förankrat i Skogsbrukets Yrkesnämnd och hos erfarna företrädare för branschen.

Kontakta oss

Boka validering

Senaste artiklarna